Driestroom

(Contract met de gemeente)

Dagactiviteitencentrum

Kinderdagcentrum Dol~fijn

Kindercentrum Dol~fijn ligt midden in een woonwijk in Velp-Zuid. Samen met een kinderdagverblijf, een basisschool en een aantal andere voorzieningen is Dol~fijn gevestigd op het Kindereiland, een multifunctioneel kindercentrum. Dol~fijn biedt plaats aan verschillende groepen van Driestroom: een groep voor methodische ontwikkelingsstimulering en een groep voor kinderen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB). De openheid van het kindercentrum en de vele voorzieningen die geheel geënt zijn op kinderen met een beperking, maken van Dol~fijn met recht een fijne plek voor kinderen.

Indeling
De kindergroepen hebben elk hun eigen ruimte. Naast deze groepsruimten beschikt Dol~fijn over spel- en onderzoeksruimten, snoezelruimten (speciaal gericht op visuele prikkelingen) en zelfs een zwembad. Tevens is er op Dol~fijn een aantal kantoor- en overlegruimten voor begeleiders en ouders. Uiteraard beschikt het Kindereiland over een lift.

Behandeling, begeleiding en activiteiten
De dagindeling van de groepen zijn vergelijkbaar met die van een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. Het kind doet spelletjes - met andere kinderen en in zijn eentje - , eet een fruithapje, doet mee aan kringgesprekjes en doet eventueel tussen de middag een dutje. Alles wat het kind doet (of juist niet doet), wordt gezien en geduid. Een kind bezoekt een onderzoeksgroep gedurende minimaal drie maanden. Deze periode kan soms verlengd worden.
In de ontwikkelingsstimulerings-groep zitten kinderen in de leeftijd van twee tot vijf jaar. De kinderen in deze groep worden naar school toe geleid. Elk kind op zijn manier. Het ene kind leert zich te concentreren op een spelletje, het andere kind krijgt zindelijkheidstraining. Weer een ander kind leert om een poosje op zijn stoel te blijven zitten. Basisvaardigheden dus, die het kind helpen om mee te doen in zijn toekomstige klas en op zijn toekomstige school. Al deze vaardigheden worden op gestructureerde en methodische manier aangeleerd. Op basis van onder andere CITO, ‘Kleine stapjes’/Early intervention, DTT, TEACHH, maar ook met behulp van bijvoorbeeld fysiotherapie.
Een dag op de ontwikkelingsstimulerings-groep bestaat uit verschillende gestructureerde werkmomentjes. Deze lopen uiteen van kralen rijgen en gymles tot aan het spelenderwijs vergroten van de sociale vaardigheden van het kind.
In de EMB-groep zitten kinderen in de leeftijd van nul tot dertien jaar. Zij krijgen ADL-ondersteuning en specifieke zorg zoals het geven van sondevoeding en het verrichten van medische handelingen. Activiteiten vinden plaats volgens onder andere de methodiek ‘Ervaar het maar’; een methode die zich richt op stimulering van motoriek, zintuigen en communicatie. Elke dag staat een zintuig centraal en worden de kinderen met geurtjes, muziek, beelden en dergelijke geprikkeld en gestimuleerd. Met multi-sensory storytelling worden zo veel mogelijk zintuigen van de kinderen aangesproken bij het vertellen van een verhaal. Inhoud, vorm én presentatie van het verhaal worden geheel aan hen aangepast.
De kinderen van de EMB-groep kunnen uitstromen naar onder andere kindercentrum Elstine in Elst.

Ketenpartners
Kinderdagverblijf Fris! en de Prins Bernhardschool, beide gevestigd op het Kindereiland, zijn belangrijke ketenpartners van Dol~fijn. Verder zijn vrijwel alle instanties en organisaties die zich richten op de ontwikkeling van het jonge kind. Denk aan MEE, Integrale Vroeghulp, GGD, Kentalis, kinder- en jeugdpsychiatrie Karakter en Bureau Jeugdzorg.

Diensten
Bijzonderheden
Geen bijzonderheden
Kenmerken

Welke beperking?
jonggehandicapten
mensen met een verstandelijke beperking

Contact

Driestroom - Kinderdagcentrum Dol~fijn
Verbonden aan:
Driestroom

Bezoekadres
Zwanensingel 1
6883GE Velp Gld
(Kinderdagcentrum)

Toegankelijk voor gehandicapten: ja

Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift aanwezig
Aangepast sanitair, aangepast toilet

026 3764786
Dol-fijn@driestroom.nl

Openingstijden

maandag08:30-15:00

Postadres
Zwanensingel 1
6883GE Velp Gld

Driestroom - Kinderdagcentrum Dol~fijn
Zwanensingel 1
6883GE Velp Gld

Laatste controle op 28 december 2018

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult