Vrijwilligerswerk en uitkering

Met vrijwilligerswerk helpt u niet alleen uw omgeving, het kan ook erg nuttig zijn voor u zelf. Het kan een opstap zijn naar een nieuwe baan. Het kan ook gelden als tegenprestatie als u een uitkering heeft. Meer over de voordelen van vrijwilligerswerk.

Heeft u een uitkering? Dan mag vrijwilligerswerk uw kansen op betaald werk niet in de weg staan. Lees wat u moet doen als u vrijwilligerswerk wilt doen vanuit uw uitkering.

U mag een onkostenvergoeding voor het vrijwilligerswerk ontvangen, maar hiervoor gelden wel regels, als u een uitkering heeft.

De meeste mensen die vrijwilligerswerk doen vanuit een uitkering moeten gewoon blijven solliciteren. Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel.

Vrijwilligerswerk kan een onderdeel zijn van een re-integratietraject. U bepaalt dan samen met uw begeleider of coach wat voor vrijwilligerswerk u gaat doen.

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult