Grote en kleine woonvormen

Woonvormen zijn bedoeld voor volwassenen met een lichamelijke beperking. Er zijn grote en kleine woonvormen. Als u een ernstige lichamelijke of meervoudige beperking heeft, kunt u overwegen in een grote woonvorm te gaan wonen.

Zelfstandig wonen

In een woonvorm woont u in principe zelfstandig. U heeft bijvoorbeeld uw eigen kamer of appartement. Vaak deelt u een gemeenschappelijke ruimte met anderen.

Zorg en begeleiding

In een woonvorm is zorg en begeleiding beschikbaar, zoveel als nodig is. Welke zorg en begeleiding er is, verschilt per woonvorm. Soms ligt de nadruk bijvoorbeeld meer op het gezamenlijk ondernemen van activiteiten.

Een grote woonvorm biedt 24 uur per dag ondersteuning in de vorm van lichamelijke verzorging, begeleiding, verpleging, medische en paramedische zorg en huishoudelijke zorg.

Grote woonvorm

In een grote woonvorm zijn veel voorzieningen. Er is aanbod voor werk en dagbesteding, maar ook voor het invullen van vrije tijd. Soms is er zelfs een supermarkt, een café of restaurant, een activiteitencentrum, een bakkerij, enzovoort!

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult