Pijnklachten

Heeft u vaak pijn op dezelfde plek? Het kan een waarschuwing zijn dat daar iets beschadigd is, of overbelast. Maar het kan ook zijn dat de pijn geen duidelijke oorzaak heeft.

Naar de huisarts

Heeft u veel last van pijn, maak dan een afspraak bij uw huisarts.

Pijn die heftig is, lang blijft of steeds erger wordt zijn extra redenen om naar de huisarts te gaan. Een huisarts probeert te achterhalen wat de oorzaak van de pijn is en behandelt zo mogelijk die oorzaak. De huisarts kan u ook doorverwijzen naar een andere behandelaar, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, die kan helpen wanneer u pijn heeft bij het bewegen. Eventueel kunt u ook direct bij een fysiotherapeut terecht, zonder verwijzing.

Op Thuisarts.nl kunt u meer lezen over pijnklachten en over chronische pijn.

Omgaan met pijn

Wanneer u veel last heeft van pijn, kan dat lastig zijn in het dagelijks leven. Het kan daardoor ook geestelijk minder goed gaan. De pijn kan bijvoorbeeld zorgen voor frustratie, boosheid, onzekerheid, angst of zelfs depressie. Aarzel niet om dit te bespreken met uw huisarts.

U kunt steun vinden bij belangenverenigingen voor mensen met pijnklachten. Bijvoorbeeld een cursus die u helpt om te gaan met pijn in het dagelijks leven. U kunt ook eens de pijn-toolkit bekijken. Dit boekje geeft informatie en tips voor het omgaan met pijn in het dagelijks leven.

Belangenorganisaties

Er zijn belangenorganisaties voor mensen met (chronische) pijn. U kunt er terecht voor meer informatie en lotgenotencontact.

U kunt ook meer informatie vinden op de website van de samenwerkende pijnpatiëntenorganisaties.

Meer over pijn

Op de website Thuisarts.nl vindt u informatie over allerhande aandoeningen en pijnklachten. U kunt ook zoeken naar informatie over pijn in een bepaald lichaamsdeel.

In de pijnwijzer kunt u informatie vinden over pijn op verschillende plekken in het lichaam en de mogelijke oorzaken.

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult