Wanneer u er niet uitkomt met uw schuldeisers, kunt u schuldhulpverlening aanvragen. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw gemeente. Daarnaast kunt u eventueel naar het Juridisch Loket of maatschappelijk werk voor advies. Deze instanties kunnen u helpen of in contact brengen met een schuldhulpverlener.

Hulp bij schulden

De mensen van de schuldhulpverlening brengen uw situatie in kaart en treffen een regeling met uw schuldeisers. Een hulpverleningstraject duurt meestal een aantal jaren.

Soms is het nodig dat de schuldhulpverleners tijdelijk uw inkomen beheren. Zij zorgen er dan voor dat uw vaste lasten van dit inkomen betaald worden. Elke week of maand krijgt u een deel van uw inkomen om boodschappen van te doen. Dit heet budgetbeheer. Het uiteindelijke doel is dat u uw geldzaken weer onder controle hebt en zonder schulden verder kunt.

Schuldhulpverlening regelen bij de gemeente

Heeft u schulden gemaakt of krijgt u aanmaningen van schuldeisers? Bent u niet meer in staat om uw woninghuur of energierekening te betalen? Heeft u geen uitzicht dat uw financiële situatie verbetert? Vraag tijdig hulp aan, wij kunnen u adviseren over hoe u uw schulden het beste kunt aanpakken.

Kredietbank of maatschappelijk werk

U kunt ook terecht bij een kredietbank of het maatschappelijk werk voor ondersteuning bij uw geldzaken.

Organisaties

Schuldhulpverlener

Stichting STRAK

 06-16 78 03 10 stichtingstrak.nlvan der Duyn van Maasdamstraat 636951DSDieren

Juridisch Loket of rechtswinkel

Hulpaanbod

Schuldhulpverlening

Budgetvoorlichting

Advies, informatie & voorlichting

De  specialisten van Harmonie in Hulp bieden informatie en...

Hulp bij schulden door maatjes en buddy's

Budgetcoaching

Aanvragen bij de gemeente