De dochters van Marianne en Karel Rovers drinken

Karel Rovers
Karel Rovers Karel Rovers

Marianne en Karel Rovers wonen in een mooi huis met een grote voortuin. Een tuinkabouter lacht je tegemoet en een pop gluurt door het keukenraam. Toch wordt er achter de rode voordeur af en toe flink geruzied. Daar zorgen kinderen Joe (19), Melanie (18) en Miranda (16) voor.

Karel: “ Drinken. Uitgaan. Tegen Miranda zijn we daar heel duidelijk over: om twaalf uur thuis en geen alcohol. Dat blijkt toch wel heel lastig te zijn als je kind naar dorpsfeesten gaat waar het bier zo’n beetje door de lucht vliegt. Ze krijgen het gewoon aangeboden van oudere jongens. En je wil dan natuurlijk niet met lege handen blijven staan. Dat snap ik ook wel. Ik sla een biertje ook niet af. Maar we hebben daar behoorlijk vaak ruzie over. Dan haal ik haar op na het uitgaan en dan kan ik gewoon zíen dat ze gedronken heeft.

Melanie, die net 18 is, kunnen we nu wat vrijer laten met drinken. Tja, dat geeft scheve gezichten bij Miranda. Maar er zijn nog steeds regels! Melanie mag haar zakgeld niet besteden aan drank. Dronken thuiskomen mag absoluut niet. Ik heb gevraagd: wat vind je zelf normaal om op een avond te drinken? 'Zes bier', zei zij. Dat was wel schrikken. Ik heb gezegd dat je met drie bier toch ook een leuke avond moet kunnen hebben. Ze is nu oud genoeg om zelf risico’s in te schatten, maar we willen haar wel goed duidelijk maken wat we er van vinden. ”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult