Bert van Heeren kreeg zijn zoon weer aan het eten

Bert van Heeren

Bert van Heeren (46) woont samen met zoon Bas (15). Een paar jaar geleden overleed de moeder van Bas. Dat was zwaar voor Bert. Met Bas leek het wel goed te gaan. Hij sportte veel, en werkte hard voor school.

Wel viel het Bert op dat Bas steeds minder begon te eten. Bas had een eetprobleem. “Dan liet hij ’s avonds de pasta liggen. Aan de broodzak merkte ik dat er maar één boterham meeging naar school. Hij is lang en mager, maar dat hoort wel bij de leeftijd. Hij zit middenin zijn groeispurt. Toen ik een keer oude foto’s zag, viel het me op dat zijn gezicht wel erg was ingevallen de laatste tijd.”

"Ik heb raad gevraagd bij een kliniek voor eetstoornissen. Nu breng ik duidelijk structuur aan in onze maaltijden. Samen ontbijten, samen avondeten,” vertelt Bert. "Eerst vond hij dat gezeur, maar het hielp wel.”

Maar wat het belangrijkste is? Bert: “Een paar keer per week koken we samen. Even geen tv of computer of huiswerk. Gewoon wij twee. Soms praten we over mijn vrouw, maar vaak is het ook gewoon ontspannen kletsen. Als Bas in de stress zat of verdrietig was, loste hij dat op door streng voor zichzelf te zijn. Studeren, sporten, niet teveel eten. Nu weet hij dat hij het ook bij mij kwijt kan.”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult