Berry Freke en Aleksia Noorman (45) kunnen geen kind krijgen

Aleksia Noorman

Na zes jaar was het voor Aleksia Noorman eindelijk duidelijk. Ze zou nooit zelf een kind op de wereld zetten. Dat was een klap voor haar, want ze had samen met haar man Berry wel zes jaar geprobeerd een kindje te krijgen. “Ik heb endometriose,” vertelt Aleksia. “Daardoor is het slijmvlies van mijn baarmoeder op andere plekken in mijn buik terecht gekomen. Ik heb verklevingen en littekens van binnen. Dat is soms erg pijnlijk, en het is moeilijker om zwanger te worden.

Ik heb in drie jaar tijd drie miskramen gehad. Daarna zijn we IVF gaan proberen. Maar het was allemaal voor niets. Na vijf jaar en álles proberen zei de dokter tegen ons dat het waarschijnlijk nooit meer zou lukken. Ondertussen zorgde de endometriose ervoor dat ik vreselijke pijn leed. Op sommige dagen kon ik amper lopen. De oplossing zou zijn om mijn baarmoeder weg te halen, maar dan zou er dus nooit meer een kindje komen. Ik denk dat we nog wel een jaar hebben getwijfeld, maar toen was het bij ons op. We hebben het een plekje gegeven, met veel praten en huilen. Later zijn we adoptie gaan overwegen.”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult