Ayo heeft psychische problemen

Ayo van Hek

Ayo en Remco van Hek hebben een kindje van 5, het meisje Pippa. Samen met hond Warrie wonen ze in een hechte en gezellige buurt. Het jaarlijke straatfeest is een hoogtepunt. Ook opa en oma wonen in de buurt. Ayo woont net weer thuis. Ze was opgenomen in een gesloten inrichting omdat ze psychotisch was.

Ayo: “Ik was thuis als huismoeder, maar ik vergat gewoon om Pippa op te halen van school. Ik was meestal erg moe en wilde liefst in bed liggen met de gordijnen dicht. Maar dat gaat moeilijk als je een klein kind thuis hebt. Ik vond het slopend om steeds op haar te moeten letten. Ik zag ook dingen die er niet waren. Buurtbewoners keken mij allemaal vuil aan. Als ik iemand door het raam aan de telefoon zag, dacht ik dat diegene over mij aan het bellen was. Als ik Remco vertelde over mijn vermoedens, zei hij dat ik geen onzin moest praten. Dat onbegrip maakte me boos. Regelmatig hadden we slaande ruzie. Steeds vaker betrapte ik mezelf op de gedachte: ik wil hier niet zijn. Gingen jullie maar weg."

"Op een dag ben ik zelf weggegaan. Ik heb de hele avond over straat gezworven, mijn mobiel in een sloot gegooid omdat ik bang was dat ze me zouden traceren. Een buurman heeft me uiteindelijk van straat geplukt. Remco had een zoekactie opgezet met de hele straat. Van de weken daarna herinner ik me niet zoveel meer. Ik ben een half jaar opgenomen geweest in een instelling.”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult