Fondsen

In Nederland zijn veel fondsen die zich inzetten voor het goede doel. Bijvoorbeeld om ziekten te voorkomen en te genezen. Of om sociale initiatieven te ondersteunen.

Wetenschappelijk onderzoek

Fondsen die geld inzamelen voor het voorkomen en genezen van ziekten, besteden dat geld meestal aan wetenschappelijk onderzoek. Genezing is vaak een lange weg, of misschien nog niet mogelijk. Daarom richten fondsen zich ook op het verbeteren van de kwaliteit van het leven van patiënten.

Sociale initiatieven

Er zijn ook fondsen die sociale initiatieven stimuleren. Deze fondsen richten zich op het 'meedoen in de samenleving'. Bijvoorbeeld eenzaamheid onder ouderen tegengaan door zomeruitjes te organiseren.

Individuele aanvraag

Veel fondsen geven geld aan onderzoekers of aan projecten van organisaties.

Bij sommige fondsen is het ook mogelijk om zelf een aanvraag in te dienen (individuele aanvraag). Bijvoorbeeld omdat u een financiële bijdrage nodig heeft voor hulp of voor een bepaalde voorzieningen waar u anders niet voor in aanmerking komt.

Donaties

Fondsen zijn vaak geheel afhankelijk van donaties. Als u wilt, kunt u geld doneren. Maar misschien kunt u ook zelf actief worden als vrijwilliger of op een andere manier een steentje bijdragen.

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult